Συνεργασία του mellonLAB με την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και το Ελληνικό Γενικό Προξενείο

Το MellonLAB, εκπροσωπούμενο από τον πρόεδρό του Δρ Αναστάσιο Κόλλια, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, κο Δημήτριο Σαχαρίδη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα ελληνόγλωσσα δημόσια σχολεία της Λειβαδιάς και της Δερβιτσάνης για την υλοποίηση εισαγωγικών εργαστηρίων προγραμματισμού και ρομποτικής για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων των μειονοτικών δήμων Φοινίκης και Δρόπολης στην Αλβανία.

​Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του δράσεων υποστήριξης των σχολείων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και το Ελληνικό Γενικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο με την παιδαγωγική εποπτεία του mellonLAB, δίνοντας την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά και των δύο κοινοτήτων να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες, να αποκτήσουν γνώσεις και να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Στα εργαστήρια παρευρέθηκαν, εκτός από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, ο Διευθυντής και η Διευθύντρια των σχολείων Λειβαδιάς και Δερβιτσάνης κ. Νίκος Μουράτης και κα Μαρινέλα Λίτση, ο Δήμαρχος της Λειβαδιάς κος Χρήστος Κίτσος και ο Διευθυντής Γραφείου Προπανεπιστημιακής Παιδείας Φοινίκης - Δρόπολης κος Ζήσος Λούτσης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και το Μπάγκειον Ίδρυμα για την ευγενική χορηγία τους εξασφαλίζοντας την προμήθεια βιβλίων και παιδαγωγικού εξοπλισμού στα σχολεία.
Θα θέλαμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς παράγοντες, διοικητικούς και εκπαιδευτικούς στη Φοινίκη και τη Δρόπολη, καθώς και τον Δήμο Δρόπολης για την όμορφη φιλοξενία.

Δημοσιεύματα
​https://epimenoume.gr/ergastiria-programmatismou-sta-scholeia-tis-ethnikis-ellinikis-meionotitas/

Previous
Previous

Συμμετοχή του MellonLAB στην τελική διήμερη εκδήλωση για το έργο BluAct