Συμμετοχή του MellonLAB στην τελική διήμερη εκδήλωση για το έργο BluAct

Ο κ. Αναστάσιος Κόλλιας συμμετείχε στην τελική διακρατική διήμερη εκδήλωση για το έργο BluAct 2nd wave που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά.
Το BluAct 2nd Wave Network στοχεύει να εμπνεύσει τις 3 νέες πόλεις-εταίρους στο Δεύτερο Κύμα του Δικτύου να διδαχθούν από την εμπειρία του Πειραιά και να διοργανώσουν διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας για την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων στη γαλάζια οικονομία.
Μέσω της προσέγγισης της δημιουργίας τοπικών Ομάδων Υποστήριξης URBACT και της συμμετοχής τοπικών ενδιαφερόμενων μερών για την υποστήριξή τους για τη ανάπτυξη ενός τέτοιου προγράμματος, ο απώτερος στόχος του Δικτύου BluAct είναι να τονώσει την ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο κ. Κόλλιας παρουσίασε στους εταίρους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Urbact III: Robotics Activities", το οποίο πραγματοποιείται σε 14 σχολεία του Δήμου και έχει ως στόχο να εμπνεύσει εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες να επιλέξουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου και να αναπτύξουν με τη βοήθεια εργαλείων εκπαιδευτικής ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης καινοτόμες λύσεις στα πλαίσια της γαλάζιας οικονομίας.

Previous
Previous

Επίσκεψη της μαθητικής ομάδας LOS JAPES στο Μαράσλειο Διδασκαλείο