Ψηφιακά Παιχνίδια -  Μικρός Οδηγός Επιβίωσης!

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ο δρ Αναστάσιος Κόλλιας παρουσίασε το βιβλίο του «Ψηφιακά Παιχνίδια, Μικρός Οδηγός Επιβίωσης» (εκδόσεις ΔΕΡΕ) στον ζεστό και όμορφο χώρο της Πολιτείας στην Ακαδημία Πλάτωνος.
 
Ο συγγραφέας Στέφανος Παπαδόπουλος προλόγισε το βιβλίο και τον συγγραφέα, και μίλησε για την ανάγκη που έχουμε στην εποχή μας, που οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και πολλές καταστάσεις φαντάζουν δύσκολες να ελεγχθούν, να μας κρατήσει το χέρι μέσα στον αχανή λαβύρινθο της ψηφιακής τεχνολογίας κάποιος που, εκτός του ό,τι έχει τη γνώση ή την εμπειρία, πραγματικά νοιάζεται. Τον λόγο πήρε μετά ο Αλέξανδρος Κοφτερός, εκπαιδευτικός και συνιδρυτής του Μουσείου Υπολογιστών Κύπρου, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά την ιστορική πορεία εξέλιξης από την ιδέα ακόμα της δημιουργίας του πρώτου ψηφιακού παιχνιδιού μέχρι τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην εποχή μας, συνδέοντάς την με αριστοτεχνικό τρόπο με την εξέλιξη της τεχνολογίας και το πώς η μία είναι αλληλένδετη με την άλλη.
 
Ο δρ Κόλλιας παρουσίασε το βιβλίο απαντώντας στα καίρια ερωτήματα που αφενός οδήγησαν στη συγγραφή του, αφετέρου προβληματίζουν μικρούς και μεγάλους που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν επαφή με τα ψηφιακά παιχνίδια: γιατί παίζουμε παιχνίδια, αν προκαλούν εξάρτηση ή εθισμό, πώς μπορούμε να κρατήσουμε ισορροπίες, ποιοι είναι εκείνοι που κατεξοχήν παίζουν παιχνίδια ανάμεσα σε άλλα και, τελικά, το βασικότερο από όλα τα ερωτήματα, τι είναι επιτέλους τα ψηφιακά παιχνίδια και ποια η σχέση τους με τις υπόλοιπες Τέχνες.
 
Την παρουσίαση έκλεισε ο Νίκος Χαλντούπης, συνθέτης και sound designer με πολύ μεγάλη εμπειρία και σημαντικές παραγωγές στον χώρο της μουσικής επένδυσης ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, αλλά και ψηφιακών παιχνιδιών. Ο Νίκος τόνισε πόσο καθοριστική είναι η μουσική στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την εικόνα και μέσα από εύστοχα παραδείγματα έδειξε το πώς μπορεί να προδιαθέσει τον θεατή μίας ταινίας ή τον παίκτη ενός παιχνιδιού κάνοντας, όπως είπε και ο ίδιος χαρακτηριστικά, «επίκληση στο συναίσθημα».

#book #booklovers #παρουσιασηβιβλιου

Previous
Previous

Το MellonLab συμμετείχε στο συνέδριο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Γαλάζια Οικονομία!