Η Αντιδήμαρχος Πειραιά κα  Αλιγιζάκη Ασπασία Σίσσυ στο MellonLAB!

Η Αντιδήμαρχος Πειραιά κα  Αλιγιζάκη Ασπασία Σίσσυ επισκέφτηκε το εργαστήρι μας και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις αγωνιστικές ομάδες Broken Gears, Mellon Builders, Unirevsals FTC και Suited Penguins που προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στον Τελικό του FLL Challenge και το Πρωτάθλημα Ελλάδος FIRST TECH Challenge.

Οι ομάδες FLL Challenge παρουσίασαν στην Αντιδήμαρχο τα project τους και συζήτησαν μαζί της για τον τρόπο που συνδύασαν τις τέχνες και την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν το hobby τους.  Οι ομάδες FIRST TECH Challenge παρουσίασαν τον διαγωνισμό που θα γίνει για 1η φορά στην Ελλάδα και συζήτησαν μαζί της για το πως δουλεύουν ως ομάδα.

H Αντιδήμαρχος μετά την επίσκεψη της δήλωσε: «Με το MellonLab που προσεγγίζει την μάθηση ολιστικά, αξιοποιώντας τα επιστημονικά πεδία της Ρομποτικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence), του Προγραμματισμού (Coding), της Μηχανικής (Engineering) και όχι μόνο, έχουμε συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Πειραιά, διοργανώνοντας σεμινάρια ρομποτικής για τους μαθητές της πόλης μας.

Πιστεύοντας ακράδαντα αυτό που είπε ένας μαθητής σε αυτήν τη συνάντηση «στο μέλλον, το σήμερα θα είναι το παλαιό» και αυτό το παλαιό το χτίζουμε εμείς και τα παιδιά μας σήμερα, σχεδιάζουμε νέες τέτοιες ελπιδοφόρες δράσεις για τα παιδιά μας και στο μέλλον.  Συγχαρητήρια στον οργανισμό, στους παιδαγωγούς και πρωτίστως στους νεαρούς μαθητές!».

Previous
Previous

Οι Mellon Builders στον Τελικό του Πρωταθλήματος FIRST LEGO League 2024 στη Θεσσαλονίκη!

Next
Next

Προκριματικός FIRST LEGO Challenge Greece Athens 2024 !