To mellonLAB συμμετέχει και φέτος στο meet and code!

Στόχος του Meet and Code είναι η εισαγωγή παιδιών και νέων μεταξύ 8 και 24 ετών στην τεχνολογία και την κωδικοποίηση. Οι εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί για να δείξουν στους νέους πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η κωδικοποίηση και πώς μπορεί να βοηθήσει στη ζωντάνια της καινοτομίας. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς λειτουργεί η τεχνολογία και πώς η πληροφορική επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Εξερευνώντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών, ψηφιακών θεμάτων και δημιουργικής κωδικοποίησης, θα ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για την ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία του αύριο. Οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αξιολογούνται και πιστοποιούνται από ανεξάρτητους εξειδικευμένους φορείς πριν την έναρξη της όποιας συνεργασίας με τον οργανισμό.

​Η πρωτοβουλία του Meet and Code υποστηρίζει ψηφιακές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις προγραμματισμού στις ακόλουθες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία.
 
To mellonLAB συμμετέχει και φέτος στηρίζοντας του στόχους της εν λόγω πρωτοβουλίας με δύο νέα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Meet and Code: AI for kids by MellonLab

Οι συμμετέχοντες (παιδιά ηλικίας 9 - 12 ετών) θα έρθουν σε επαφή με εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, όπως εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου και εκφράσεων, αναγνώριση κινήσεων του σώματος ή του χεριού, αναγνώριση φωνής κ.α.
 
Στόχος είναι προσεγγίσουν για πρώτη φορά τον τρόπο με τον οποίο αυτές αναπτύσσονται και λειτουργούν, μέσα από απλές δραστηριότητες όπου θα λειτουργήσουν ως προγραμματιστές και δημιουργοί, παρά ως απλοί χρήστες.

Η εκδήλωση αποτελείται από 4 ενότητες με συγκεκριμένο περιεχόμενο και δραστηριότητες Hands-On με τη χρήση υπολογιστή και την παράλληλη χρήση μικροελεγκτών (micro:bit, quarky). Για τον προγραμματισμό (Coding) θα αξιοποιηθεί η Scratch based πλατφόρμα Pictoblox της STEMpedia, η οποία περιλαμβάνει έτοιμα μοντέλα αντικειμένων και μπλοκ εντολών κατάλληλα για την ηλικία τους, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό (βιβλίο, κάρτες κ.ά.) που θα κρατήσουν οι συμμετέχοντες.

 

Meet and Code: 3d printing για όλους απλά και γρήγορα από το MellonLab

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν με ευσύνοπτο τρόπο τα βήματα από τη σχεδίαση σε 3 διαστάσεις μέχρι την ολοκλήρωση της εκτύπωσης.
Στόχος είναι κατανοήσουν πώς λειτουργεί ο 3d printer, τα είδη των αρχείων που μπορεί να εκτυπώσει, τι είναι το slicer, ποια υλικά υπάρχουν και ποια μπορεί να εκτυπώσει ένας κοινός εκτυπωτής PLA, πώς μπορούμε να αλλάξουμε filament κ.ά.
Η εκδήλωση αποτελείται από 4 ενότητες με συγκεκριμένο περιεχόμενο και δραστηριότητες Hands-On με τη χρήση υπολογιστή και την παράλληλη χρήση των εφαρμογών Tinkercad, Geogebra, Cura και Bambu Studio, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό για την 3d εκτύπωση που θα χρησιμοποιήσουν οι συμμετέχοντες και θα κρατήσουν μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 10 ετών και άνω και δεν απαιτεί πρότερη ενασχόληση με την τρισδιάστατη εκτύπωση. Σκοπός είναι να απομυθοποιηθεί η διαδικασία της, καθώς οι σύγχρονες υλοποιήσεις και οι εφαρμογές που κυκλοφορούν, σε συνδυασμό με τις ολοένα και χαμηλότερες τιμές της αγοράς έχουν κάνει την προμήθεια ενός 3d printer πιο προσιτή από ποτέ.
​Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να έρθουν, να σχεδιάσουν μαζί μας, να εκτυπώσουν στους εκτυπωτές μας και να πάρουν μαζί τους το χειροπιαστό πλέον αποτέλεσμα της δουλειάς τους

Previous
Previous

Hobby Festival  2023 by skywalker.gr!