Μαθητές από 190+ χώρες θα βρεθούν στην Αθήνα για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge 2024!

Το MellonLab, ο κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός καινοτομίας με σκοπό την προώθηση της εκπαίδευσης STEM και της τεχνολογίας με έδρα τον Πειραιά, και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν με υπερηφάνεια ως Εθνικοί Συνδιοργανωτές ότι το FIRST Global Challenge 2024 θα διεξαχθεί στην ιστορική πόλη της Αθήνας από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες με μαθητές ηλικίας 16 - 18 χρονών από περισσότερες από 190 χώρες.

Η Αθήνα, μετά από μία μακρά διαδικασία κατάθεσης προτάσεων στην International FIRST Committee Association (FIRST Global), επιλέχθηκε ως Πόλη Διοργάνωσης με την υποβολή την πρότασης φιλοξενίας από το MellonLab και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την υποστήριξη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία στον ιδρυτή του FIRST Global, Dean Kamen για την διεξαγωγή του διαγωνισμού κατα την επίσκεψη του στο FIRST Global Challenge 2022 στην Γενεύη.

Η Χώρα και Πόλη Διεξαγωγής του FIRST Global Challenge 2024 ανακοινώθηκαν επίσημα σε ειδική εκδήλωση που διεξήχθη στις 11/4 στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, στην οποία παρευρέθηκαν η Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo, οι Γερουσιαστές των ΗΠΑ Joe Manchin και Jeanne Shaheen, ο Κυβερνήτης του New Hampshire Chris Sununu, ο Chris Pappas, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ & Συμπρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ομάδας, καθώς και φιλάνθρωποι όπως ο Mike Bezos, συνιδρυτής του Bezos Family Foundation. Εκπροσωπώντας την Ελλάδα παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, και η Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, κ. Αικατερίνη Νασίκα.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε το FIRST Global Challenge στην Αθήνα, μια πόλη πλούσια σε ιστορία και καινοτομία", δήλωσε ο Dean Kamen. O Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά την ομιλία τους στην εκδήλωση δήλωσε: “Προσκαλούμε με τιμή και ευθύνη στον τόπο που γέννησε τη δημοκρατία, την επιστήμη, τη φιλοσοφία και το ολυμπιακό πνεύμα, τα πιο ταλαντούχα παιδιά από κάθε χώρα του κόσμου. Η φετινή διοργάνωση που συμπίπτει με έτος Ολυμπιακών Αγώνων, θα στείλει ένα μήνυμα συνεργασίας μεταξύ των λαών και θα αναδείξει το μυαλό, τις ικανότητες και το χαρακτήρα της επόμενης γενιάς επιστημόνων και μηχανικών που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο”.

Η θεματική της φετινής Ολυμπιάδας θα ανακοινωθεί στις 18/4, 15:00 τοπική ώρα Ελλάδος

Ο Δρ. Αναστάσιος Κόλλιας, Head of Education και συνιδρυτής του MellonLab, δηλώνει: "Η φιλοξενία του FIRST Global Challenge στον Πειραιά είναι μια σημαντική ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει πως μπορεί να γίνει το κέντρο για την εκπαίδευση και την καινοτομία για όλη τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και τον κόσμο. Στο MellonLab, είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε ενεργά στην προετοιμασία της νέας γενιάς πρωτοπόρων και επιστημόνων μέσα από αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία διεθνώς και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που γίνεται για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FIRST Global Challenge Athens 2024 και το πώς να εμπλακείτε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ειδική σελίδα του MellonLab mellonlab.org/fgc 

Επικοινωνία: fgc@mellonlab.org

Previous
Previous

Το FIRST Global Challenge Αθήνα 2024 Κέρδισε τις Εντυπώσεις – Μια Λαμπρή Γιορτή Ρομποτικής και Παγκόσμιας Συνεργασίας!

Next
Next

Ο Δήμος Πειραιά βραβεύει του UniREVsals για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος FIRST TECH Challenge 2024!